The People Academy logo

Over the People academy

Persoonlijke begeleiding
van A tot Z

Expert in knelpuntvacatures

Coaches met jaren ervaring

Arbeidsschaarste? Dat is een hoax!

The People Academy werd opgericht door een groep van 4 ervaren HR en business mensen. Ze hebben allen meer dan 20 jaar ervaring in hun domein. Ze zijn ervan overtuigd dat  iedereen een toffe, passende job wil en elk bedrijf graag goede en loyale medewerkers aanwerft, daar is nog niets aan veranderd. De manier waarop we zoeken en selecteren is uiteraard wél sterk veranderd. Wij kijken nu meer naar ervaring en waarden. Past iemand wel in die functie en bij die bedrijfscultuur? Hoe iemand denkt en redeneert, hoe iemand problemen oplost, wat drijft iemand, dat is nu veel belangrijker geworden in het selectieproces. Een goeie match tussen persoon én bedrijf daar doe ik het echt voor.

Specifieke skills die je mist of een sector die je beter moet leren kennen, mogen geen spelbreker zijn in de zoektocht naar een nieuwe carrière. Vaak houdt de angst voor het onbekende mensen tegen om iets totaal anders te gaan doen. Vaak denken mensen gewoon “ik ken daar toch niks van” en willen het niet eens overwegen. Wij proberen zowel kandidaten die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging als bedrijven daarvan te overtuigen. The People Academy wil hen daarin ook echt ondersteunen. Dat geldt niet enkel voor junior profielen, maar ook voor meer ervaren mensen. Of het nu jargon bijleren is, sectorkennis opdoen of gewoon wat meer zelfvertrouwen winnen, wij trainen en steunen onze kandidaten. Wij sturen hen niet alleen op pad. Wij zijn er om hen te begeleiden zowel tijdens het trainen, tijdens het selectieproces en bij de eerste weken of maanden op de nieuwe job. Voor bedrijven nemen wij soms de hele onboarding over zodat de nieuwe medewerkers al goed voorbereid zijn op de dag ze ergens nieuw beginnen werken. Laat uw nieuwe werknemers niet sukkelen maar een vliegende start nemen aan het begin van een nieuwe job, dat is zoveel aangenamer, dat loont voor iedereen.

Onze manier van werken geeft garanties aan bedrijf én kandidaat. The People Academy leidt op en tijdens dat proces gaan we met onze kandidaten naar onze partnerbedrijven. Soms vinden we kandidaten voor onze klanten die nét niet alle gevraagde competenties hebben. De kennismaking is grondiger en gaat niet alleen in op vaardigheden maar ook op waarden en bedrijfscultuur. Passen de kandidaat en het bedrijf wel bij elkaar? Soms krijgt iemand een kans die na een diplomacheck en één interview anders al uit de boot zou vallen. Wij geven niet rap op. Ook mensen met minder waarschijnlijke profielen, blijken soms juist die parel die je zoekt. Wij leren onze kandidaten echt kennen tijdens de training. Het is geweldig om iemand ergens te kunnen plaatsen die anders niet geselecteerd zou worden. Andersom kan ook. Een mooi diploma, prima ervaring maar toch géén klik? Dan heeft die kandidaat wel een vaardigheid bijgeleerd en een nieuwe sector leren kennen. Dat vinden we nu juist zo belangrijk, daar halen wij ook onze arbeidsvreugde uit. Het mag win-win zijn voor iedereen, ook voor diegene die niet meteen de juiste job vindt.