The People Academy logo

Over the People academy

Persoonlijke begeleiding
van A tot Z

Expert in knelpuntvacatures

Coaches met jaren ervaring

Tom Rommens

Tom Rommens

Director Recruitment Academy and
Managing Director

Arbeidsschaarste? Dat is een hoax!

Ik heb al meer dan 20 jaar ervaring in HR. Geloof me, iedereen wil een toffe, passende job en elk bedrijf werft graag goede en loyale medewerkers aan, daar is nog niets aan veranderd. De manier waarop we zoeken en selecteren is uiteraard wél sterk veranderd. Wij kijken nu meer naar ervaring en waarden. Past iemand wel in die functie en bij die bedrijfscultuur? Hoe iemand denkt en redeneert, hoe iemand problemen oplost, wat drijft iemand, dat is nu veel belangrijker geworden in het selectieproces. Een goeie match tussen persoon én bedrijf daar doe ik het echt voor.

Specifieke skills die je mist of een sector die je beter moet leren kennen, mogen geen spelbreker zijn in de zoektocht naar een nieuwe carrière. Vaak houdt de angst voor het onbekende mensen tegen om iets totaal anders te gaan doen. Vaak denken mensen gewoon “ik ken daar toch niks van” en willen het niet eens overwegen. Ik probeer zowel kandidaten die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging als bedrijven daarvan te overtuigen. The People Academy wil hen daarin ook echt ondersteunen. Of het nu jargon bijleren is, sectorkennis opdoen of gewoon wat meer zelfvertrouwen winnen, wij trainen en steunen onze kandidaten. Wij sturen hen niet alleen op pad. Wij zijn er om hen te begeleiden zowel tijdens het trainen, tijdens het selectieproces en bij de eerste weken of maanden op de nieuwe job. Voor bedrijven nemen wij soms de hele onboarding over zodat de nieuwe medewerkers al goed voorbereid zijn op de dag ze ergens nieuw beginnen werken. Laat uw nieuwe werknemers niet sukkelen maar een vliegende start nemen aan het begin van een nieuwe job, dat is zoveel aangenamer, dat loont voor iedereen.

Onze manier van werken geeft garanties aan bedrijf én kandidaat. The People Academy leidt op en tijdens dat proces gaan we met onze kandidaten naar onze partnerbedrijven. De kennismaking is grondiger en gaat niet alleen in op vaardigheden maar ook op waarden en bedrijfscultuur. Passen de kandidaat en het bedrijf wel bij elkaar? Soms krijgt iemand een kans die na een diplomacheck en één interview anders al uit de boot zou vallen. Ik geef niet rap op. Ook mensen met minder waarschijnlijke profielen, blijken soms juist die parel die je zoekt. Ik leer mijn kandidaten echt kennen tijdens de training. Het is geweldig om iemand ergens te kunnen plaatsen die anders niet geselecteerd zou worden. Andersom kan ook. Een mooi diploma, prima ervaring maar toch géén klik? Dan heeft die kandidaat wel een vaardigheid bijgeleerd en een nieuwe sector leren kennen. Dat vind ik nu juist zo belangrijk, daar haal ik ook mijn arbeidsvreugde uit. Het mag win-win zijn voor iedereen, ook voor diegene die niet meteen de juiste job vindt.

Carl Bailly

Sales Director

Het diploma? Dat is een momentopname, mensen zijn meer dan dat

Ik werk zelf al meer dan 14 jaar in verschillende sectoren. Het laatste jaar leerde ik de logistieke wereld van zeer nabij kennen.  Ik weet wat daar nodig is. Zit je als logistiek bedrijf met je handen in het haar? Waar vind je nu al die geschoolde medewerkers? Geloof me, er is écht genoeg volk op de arbeidsmarkt. Je moet gewoon wat breder kijken en durven investeren in mensen en in hun opleiding. Kijk niet alleen naar het diploma maar kijk naar wat de mensen kunnen, kijk naar hun probleemoplossend vermogen. Investeer in hun opleiding van bij het begin. Zorg dat ze gewapend zijn met jargon en sectorkennis voor ze aan hun nieuwe job beginnen, verlies geen tijd door te treuzelen. Een snelle leercurve in het begin, het zoeken naar de juiste schwung. Die extra kennis, dat jargon, dat zelfvertrouwen dat je hen geeft dat rendeert voor iedereen.

Werkzoekers hebben vaak gewoon niet ver genoeg buiten de vertrouwde sector gezocht en kennen hun kwaliteiten en zelfs hun interesses niet goed. Bedrijven denken dan weer vaak dat ze een héél specifiek profiel nodig hebben, en staren zich blind op een diploma of specifieke ervaring. Wij leren hen breder kijken. Bedrijven hebben vaak ook meer te bieden dan ze denken. Vaak is gewoon al het internationale of het heel afwisselende van een job enorm aantrekkelijk voor toekomstige medewerkers. Ken je troeven!